Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trist sommar för Torgnys trädgård

/
  • Det blev en oinspirerad sommar i trädgården för Torgny Nordin från Söråker.

Sommaren har varit kall och regnig, något som drabbat Torgny Nordin och hustrun Inga-Lill på Torgnys inspirationsträdgård i Söråker.
– Det har varit en extrem sommar. Vi har haft mycket färre besökare eftersom det har varit så kallt, säger Torgny Nordin.

Annons

Paret driver sedan några år tillbaka trädgården som rymmer en inspirationsträdgård på cirka 2500 kvadrat och ett trädgårdskafé. Inga-Lill sköter kaféet med hembakt kaffebröd, medan Torgny guidar och ger tips om trädgårdsarbete.

Visningarna är populära och lockar vanligtvis besökare från 40-års ålder och uppåt, men i år har det varit svalt intresse för trädgårdspyssel.

– Blommorna växer ju, men det är svårt att klippa gräs och hålla fint när det är blött. Man kan inte göra så mycket åt vädret, vi får hoppas på nästa sommar i stället, säger Inga-Lill Nordin.

Maken Torgny låter sig inte nedslås av en dålig säsong, han har redan nya idéer om nästa år. Paret funderar på att dra ner på kaféverksamheten eftersom den tar för mycket tid i anspråk, däremot vill de utöka trädgården något. Det blir en helt ny skogsavdelning, ett så kallat Woodland.

– Många fäller sina träd på tomten, men man kan låta dem stå och i stället plantera växter som klarar skugga, säger Torgny Nordin.

Mer läsning

Annons