Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Här slår tjuvarna till – se den fräcka kuppen genom taket

/

En stege har tidigare figurerat i utredningen.
Nu har ytterligare en hittats i närheten Ica-butiken i Söråker.
– Vi ska undersöka den, säger Patrik Sundlöf.

Annons

En stege har tidigare figurerat i utredningen.

Nu har ytterligare en hittats i närheten Ica-butiken i Söråker.

– Vi ska undersöka den, säger Patrik Sundlöf.

Natten mot fredagen den 25 september slog tjuvarna till mot Ica i Söråker. De tog sig in genom taket på butiken och ganska omgående så slogs en av övervakningskamerorna undan med hjälp av en kofot. Det framgår också i den övervakningsfilm som polisen nu släppt.

Efter det så tog tjuvarna upp ytterligare ett hål i väggen till rummet där tobak och kassaskåp finns. Sedan tog de välorienterade tjuvarna upp hål nummer två i taket för att kunna transportera ut stöldgodset.

Redan då inbrottet upptäcktes blev en kvarlämnad stege intressant i utredningen. Polisen ville gärna komma i kontakt med personer som eventuellt blivit av med en stege.

– Observationerna kring en sådan stöld högst intressanta uppgifter, sa Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Timrå, dagen efter det fräcka inbrottet.

Nu har ytterligare en stege blivit högintressant i utredningen. Den hittades i närheten av butiken och ska undersökas av polisen.

– Vi kommer att göra en noggrannare undersökning av de här stegarna så fort som möjligt, förklarar Patrik Sundlöf.

Vid inbrottet stals tobak, kontanter, lotter och frimärken. Det sammanlagda värdet på de stulna varorna och pengarna uppgår till över tvåhundratusen kronor.

Tjuvarna måste ha rekognoserat i butiken vid ett flertal tillfällen för att kunna genomföra den fräcka kuppen på det sätt de gjorde. På polisen är man tämligen säker på att det är härdade brottslingar som ligger bakom inbrottet.

– De som gjort det här är inte ovana vid kriminalitet, säger Patrik Sundlöf som arbetar vidare i jakten på tjuvarna som genomförde den fräcka och välplanerade rififikuppen på Ica i Söråker.

En av stegarna som användes vid kuppen lämnar polisen ut en bild på och man är mycket intresserad av att höra från personer som känner igen den speciella stegen.

Mer läsning