Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Sexet har tagit över Smackgrundets naturistbad

Öppet sex mitt på stranden och kvinnor som inte kan bada och sola i fred. Nu har naturisterna ledsnat på gäster som ser Smackgrundets naturistbad som en plats för öppet sex.
– Vi letar ett nytt ställe, säger Hans Lundström ordförande för Nat-y-risten.

Annons

Naturister är inte kända för att ha nära till moralpaniken, men nu är måttet rågat.

– Jag har en väninna som badat på naturiststranden hela sitt liv. Nu vill hon inte gå ensam på Smacken för hon känner sig så ofredad, säger en badgäst.

Grunden i naturism är att nakenheten ska vara totalt avdramatiserad. Det ska i grunden vara exakt samma sociala och juridiska regler där som på en textilstrand.

– Bara för att vi är nakna är det inte alls mer inriktat på sex än på en vanlig strand, säger naturisten Åsa som precis badat på Smackgrundets naturistbad.

Men naturismen har fått kraftig konkurrens av gäster som är mer intresserade av sex än av bad.

– Det har blivit mer och mer öppet. Sex mitt på stranden, helt öppet, säger Hans Lundström.

Det går att dela upp det i två sorters gäster på badplatsen. De som är äkta naturister och vill sola och bada precis som vanligt, sen ett klientel som verkar se stranden som en mötesplats för sex.

– De finns de som går omkring och ploppar upp lite här och var som bara har ögonen på en sak, säger naturisten Åsa.

Hon skulle själv aldrig bada ensam på stranden.

– Jag har alltid med mig min man som säkerhet, säger naturisten Åsa.

Der är inte olagligt att ha sex på stranden, men det är olagligt att ofreda andra gäster. Förr har det inte varit lika öppet med sexet på stranden, men nu har det gått så långt att vanliga naturister inte badar där längre.

– Vi vill hitta ett nytt ställe, gärna inlandet och mer lättillgängligt. Smackis är inte idealiskt och det verkar locka ett visst klientel som vi inte vill ha på en naturiststrand, säger hand Lundström.

Eftersom stranden är ett naturreservat och öppen för alla kan inte naturistföreningen Nat-y-risten avhysa personer som inte beter sig som man önskar på en naturiststrand. Hade föreningen haft en egen strand hade de kunnat köra bort oönskade gäster.

– Vi fick ju inte Västerlövsjön, nu letar vi ett nytt alternativ som vi kan ha i fred, säger Hans Lundström.

Mer läsning