Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två förhörda och en anhållen i rånarjakten

/
  • Poliserna hittade den misstänkta flyktbilen utanför ett hus i Lagfors. Spåren ledde vidare till Söråker i går kväll. Två personer förhördes under gårdagen och en anhölls i sin frånvaro.
  • Dimman låg tät över den rånade Handelsbanken i Liden i går morse.
  • Rånarjakten pågick över ett stort område, med mängder av småvägar.

Vid 19-tiden slog poliserna till mot en adress i Söråker. En man togs in till polisstationen för förhör, men släpptes vid 23-tiden.
Tidigare under eftermiddagen förhördes en annan man som också släpptes.
En tredje person anhölls under kvällen i sin frånvaro.

Annons
Efter att larmet gått drogs ett massivt sökpådrag i gång. Poliser från hela länet och Jämtland sattes in i letandet. Initialt infann sig två polispatruller i Liden. Avspärrningsband sattes upp och vittnesuppgifter samlades in. Teknikerna säkerställde spår efter rånarna.
Flera observationsplatser upprättades längs vägarna och olika iakttagelser kontrollerades. En helikopter skickades upp i luftrummet, men tvingades avbryta letandet på grund av dimman som rådde. I polishuset arbetade man med att sammanställa inkomna tips och bedöma deras värde.
En BMW påträffades utanför ett hus i Lagfors och togs med till polisstationen för kontroll.
Till en början avfärdade vi att den har med rånet att göra, men ville ändå ta en närmare titt, säger polisen presstalesman Christer Johansson.
Husägaren kom hem och lämnade uppgifter som intresserade polisen ytterligare.
Han var till en början vag, men efter en stund sa han att han kände till vem bilens ägare var, säger Christer Johansson.
Efter att poliserna gått igenom fordonet tror de att den är rånarnas flyktbil och att registreringsskyltarna är bytta efter rånet.
Kammaråklagare Lisa Eriksson beslutade att två 53-åringar skulle hämtas in till förhör. Männen är bosatta i Timrå kommun och uppges inte vara speciellt kända av polisen sedan tidigare. En av männen står som ägare till den misstänkta flyktbilen. Enligt Vägverket är den oförsäkrad och har körförbud. Skatten är obetald och den är obesiktad.
Det är många människor i Liden och Timrå som sett saker. Dessutom har vi bilder från övervakningskameran i banken. Jag fattade beslutet om hämtning till förhör utifrån flera olika uppgifter, säger Lisa Eriksson.
När rånarna befann sig i banklokalen tilltalade de varandra med förnamn. Men enligt åklagaren stämmer inte namnen överens med de misstänkta 53-åringarna.
Namnen säger oss inget i nuläget. Men det lät på dialekten som om de kan vara från länet. Något utpräglat Lidenmål kunde dock inte spåras, säger Christer Johansson.
Bankkamreren har fått hjälp av en krisgrupp och han uppges vara skärrad efter det som hänt.
Det är alltid jobbigt för dem som drabbas av sånt här. Det vore en stor lättnad för många om polisen får tag i gärningsmännen, säger Christer Svensson, Handelsbankens säkerhetschef i regionen.
Banken kommer att hålla öppet som vanligt från och med i dag, men med annan personal eftersom den ordinarie styrkan kommer att vara ledig en tid framåt.

Mer läsning

Annons