Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Uppgörelsen ett luftslott"

/

Konflikten mellan Nätverk Timrå och kommunledningen fortsätter.
Nu kritiserar lokalpartiet Ewa Lindstrand för att inte ge tillräcklig information kring uppgörelsen om Timrå IK:s krispaket.

Annons

– Ingen ifrågasätter, inte ni från media heller: Vart de här besluten tagna, vilka har fått information? Vilka står bakom beslutet? Finns det några beslut överhuvudtaget? Det finns inte ett papper på någon uppgörelse, det finns inte ett protokoll, det är bara ett luftslott alltihop, säger Leif Johansson från Timrå Nätverk.

Han ville ta upp frågorna på tisdagens kommunstyrelsemöte, men nekades enligt honom att göra det av ordföranden Ewa Lindstrand (S).

– Nätverk Timrå är ganska nya som politiskt parti. Jag tror att de är ganska ovana att veta gången på ärenden. De tror att vi i kommunstyrelsen ska diskutera ärenden vars ansvar ligger under Kultur- och tekniknämnden och det kan vi inte göra, säger Ewa Lindstrand.

Hon menar också att Nätverket fått information de behöver kring uppgörelsen.

– Ja det tycker jag. Vi för samtal med vilka partigrupper som vi avser att föra samtal med. Det finns ingenting som säger att alla partigrupper ska vara med, säger Ewa Lindstrand.

Nätverk Timrå hävdar också att inte heller Miljöpartiet och Sverigedemokraterna har inte fått någon information?

– De har varit delaktiga i Kultur- och tekniknämndens beslut den 8 januari och egentligen är det bara den frågan som just nu ligger på kommunens bord att fatta beslut om, svarar Ewa Lindstrand.

Så du tycker att de har fått den information de behöver i frågan?

– Ja, det tycker jag. Det här är ingen fråga för kommunstyrelsen eller fulmäktige just nu. Det här är samtal vi har haft i våra partigrupper och den rätten har vi faktiskt att ta de samtal vi själva vill. Vi vet ju också Nätverkets inställning till Timrå IK, säger hon.

Men borde det inte finnas dokumentation kring en sådan här uppgörelse?

– Jo naturligtvis, när det kommer att behövas tas beslut i kommunen. Då blir det en offentlig handling. Det här är ett samtal och resonemang som förts under lång tid, säger Ewa Lindstrand som beskriver de senaste veckorna som tuffa men lärorika.

Mer läsning