Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppror mot nya busstiderna

/
  • Bygdegården i Tynderö var fylld till sista plats när Tynderöborna protesterade  mot indragna busslinjer till bygden
  • Eva Lindstrand och Ingrid Hassel från Timrå kommun kunde inte lova några nya pengar. Möjligen kunde de försöka få till justeringar för att rätta till de värsta bristerna.
  • Anna Söderström 18 år från Tynderö som jobbar i Sundsvall undrade hur hon ska ta sig hem från jobbet under helgerna då det inte går några bussar. Åk bil löd rådet från de ansvarig från Timrå kommun.

Bygdegården i Timrå var fylld till sista plats när ortsborna fick chansen att ställa de ansvarig till svars. — Vi är helt avskurna, har ni tänkt innan ni gjorde turlistan, undrade en ilsken ortsbo.

Annons
Det var heta känslor när Timrås kommunalråd Eva Lindstrand och Ingrid Hassel som är den ansvarige tjänstmannen i går mötte sina kritiker.
Att mycket i den nya turlistan blivit fel råder det ingen tvekan om. Det är inte bara över sommarturlistan som ilskan är stor. Samma sak är det med vinterturlista.
Busschauffören Staffan Säven möttes av stormande applåder när han konstaterade
Den här turlistan är en riktig usel produkt. En skrivbordsprodukt som hör hemma i papperskorgen.
Han väckte förslaget om att helt skrota nymodigheterna och fortsätta att köra efter den gamla till hösten.
Han mötte dock ingen större förståelse hos de ansvariga. När det gällde kollektivtrafiken handlar det mycket om pengar och statistik. Den krassa sanningen är den att Tynderborna gärna värnar om sina bussturer men statistiken visar att det är mycket få som väljer att åka buss.
Jag åker buss varje dag och jag måste erkänna att det inte är många här i salen jag sett på bussen, berättade en åskådarna.
Verkligheten är dock den att för den som är ung eller gammal och inte har möjlighet att åka bil är den nya turlistan närmast en katastrof. På helgerna kommer det inte att gå någon buss alls.
Värre ändå är det för de gymnasieelever som går i skolan i Timrå. På morgonen går bussen så sent att de kommer för sent till skolan och det blir flera kilometers promenad endera från Sörberge Norra eller Timrå centrum då bussen bara går motorvägen.
Den verkligheten var en ren nyhet för de ansvariga från kommunen.
Det finns inga nya pengar men vi kan kanske göra smärre justeringar, lovade Eva Lindstrand.
Någon större samstämmighet blev det dock inte mellan de ansvariga och Tynderöborna. Kravet från de boende att de ville ha fler bussturer har små möjligheter att bli verklighet. De ansvariga uppmanade i stället dem att åka mer buss.
Tydligast var avståndet när en yngre tjej undrade hur hon skulle ta sig hem från jobbet under helgerna.
Du får väl åka bil, uppmanade Ingrid Hassel.

Mer läsning

Annons