Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret kunde inte stoppa traditionen

/
  • Alicia Thorsell klappade händerna i takt till körens sång.
  • Camilla och Eila Eriksson intresserade sig för smyckesförsäljningen.
  • Glada dansare skakade loss i en Zumba.
  • Arrangören Johnny Torvaldsson kände sig nöjd med dagen.
  • Singh Kultaran kommer från Göteborg men jobbar som kringresande försäljare hela sommrarna.

Piskande regn och kalla vindar var inget som satte käppar i hjulen för familjedagen på Bergeforsparken. Trots en tunn skara av besökare så var det bara glada miner som syntes och arrangörerna kände sig nöjda med dagen.

Annons

Den årliga familjedagen på Bergeforsen fick ta till plan B och flytta in under tak när vädrets makter inte visade sig från sin goda sida.

– I förhållande till väderleken så känner vi oss nöjda. Vi har arrangerat det här några år nu och det är viktigt att det händer roliga saker i kommunen, säger Johnny Torvaldsson, ordförande i Sörberge intresseförening.

– Vi har fått mycket god hjälp från både företag och privatpersoner som gjort att den här dagen blivit möjlig att genomföra. Det gäller att samarbeta, fortsätter Johnny.

I skydd av regnet trängdes ett tiotal knallar inne på Bergeforsparken. Försäljning av hantverk var det genomgående temat. Smycken, virkning, smide, blommor, ätbara ting och kläder var bara några av sakerna som erbjöds och Maria Öberg var en av försäljarna.

– Jag började med smyckestillverkning för ett år sen och det fungerar som en hobbyterapi. Jag är mest inriktad på änglar, hjärtan och fina budskap, säger Maria.

På scenen kunde man njuta av skönsång och dans, från både vuxna och barn. Glada dansare bjöd upp till Zumba, Provivakören spred glädje med deras sång och talangfulla barn och ungdomar intog scenen med både sång och musik.

– Vi jobbar mycket med kultur och det ligger i folkbildningens syfte att sprida det. Några av utställarna här och flera av dem som setts på scen i dag är i samarbete med oss, säger NBVs verksamhetschef Mats Danielsson.

Flera av aktiviteterna blev inställda, såsom exempelvis kaninhoppning och ponnyridning, men de barn som hade tagit sig till parken var trots det vid gott mod. De fiskade fiskedamm, strosade runt knallarna och fick ansiktet målat i klara färger.

– Jag har nyss kommit hit, men frågeslingan tänkte jag gå. Jag fiskade nyss i fiskedammen och fick lite gott godis, säger Penny Jonsson.

Mer läsning