Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam start på julgransplundringarna

/
  • Erik Nordin hade så mycket liv i kroppen så att han måste görav några extra krumelursteg i dansen. Han man Spider Man-tröja så har man.
  • En sagostund om Mamma Mu ordnade Åsa Magnusson.
  • I finaste julklänningen deltog treåriga Emma Klingman i dansen kring granen.
  • Mamma Maries turer i dansen är lite för avancerade för tvååriga granvältaren Johanna Lundgren, men hon tittar och lär.
  • ... och än slank han ner i diket. Åsa Magnusson och Ronja Kerttu ger sig hän i leken.
  • Ronja Kerttu och Viola Nordin ville snurra iväg åt var sitt håll i dansens virvlar.

Två år gammal lyckades Johanna Lundberg vinna allas uppmärksamhet på julgransplundringen i Ljustorp i går. Hennes förtjusning för julgranen var så stor att den inte pallade trycket utan föll i golvet innan festen började.

Annons
I och för sig går hela festligheten ut på att kasta ut granen och avsluta julen, fast den här gången blev det i lite fel ordning. Å andra sidan så ska julen räcka till tjugondag Knut och ruckar man på den delen går det att ändra tågordningen även för annat..
Men granen, på nytt behängd med glitter och kulor om dock några färre av de sistnämnda än förut, kom upp på plats igen. Guldlockiga Johanna fortsatte glad sina turer runt granen, men då i ringdans med alla andra. Med stora ögon iakttog hon hur flickorna niger, pojkarna bugar, skräddare syr och skomakare pluggar. Sedan raskade hon med räven över isen och slant hit och dit.
Det har varit riktigt härliga tider för en tvååring. Även om det funnits lite otäcka inslag.
Tomten farlig, säger hon med lite fasa i blicken.
Fast kälken som hon fick var kul och den har testats i Åsängs snöiga backar. Och på nyår var hon med i kyrkan för då \"gifte vi oss\". Egentligen var det väl mamma och pappa som gifte sig men Johanna är inte så noga med detaljerna. Så stryker hon sig över magen och visar vad fin den vitrosa klänningen var som hon hade på sig.
När dansen var över blev det sagoläsning, efter fikat och lite mera dans så kom tomten. Men nu känner Johanna igen tomten och han var inte längre så farlig.
Och nu är granen och julen utslängda på riktigt i Ljustorp.

Mer läsning

Annons