Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtäktsdömde 18-åringen gripen

/

Den våldtäktsdömde 18-åringen som rymde från hovrätten greps i går eftermiddag av polis. Vid gripandet fanns sju poliser på plats men 18-åringen ville ändå inte följa med. Först när en hundförare anlände skrämdes 18-åringen av hunden och lät sig gripas.

Annons
Enligt ett tips till polisen skulle 18-åringen finnas hos släktingar i Stavreviken.
Vi fick ett tips om att han skulle finnas på den här adressen och det visade sig stämma, säger vakthavande befäl Leif Nilsson.
När polis först kom till platsen ville 18-åringen inte följa med.
Han försökte hota poliserna med en kratta, säger Leif Nilsson.
18-åringen befann sig då vid ett uthus i en trädgård. En hundförare kom till platsen, beväpnad med ett slagträ gick han och polishunden fram till uthuset där 18-åringen stod. Hunden gav till ett par skall och därefter lät sig 18-åringen lugnt gripas.
Vi vet ju inte om han har befunnit sig på den här adressen hela tiden eller om han funnit någon annanstans tidigare, säger Leif Nilsson.
I början av maj dömdes 18-åringen för en våldtäkt vid Dyket i Njurunda. Den 20 juli fastställde hovrätten domen mot den då häktade 18-åringen och i samband med att domen förkunnades rymde 18-åringen och hans 17-årige kompis från hovrätten. I samband med rymningen uppstod tumult i rättssalen och senare greps 18-åringens föräldrar misstänkta för främjande av flykt.
17-åringen som är dömd för misshandel greps redan ett dygn efter rymningen från rättssalen. Den 18-årige våldtäktsmannen hade lyckats hålla sig undan i åtta dygn när han greps vid 18-tiden i går.

Mer läsning

Annons