Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtogs i sin killes famn

Berusad fästman vaknade först efteråt
Kvinnan vaknade av att 49-åringen våldtog henne.
Hon låg i sin egen killes famn, men han sov genom alltihop med en filt över huvudet.

Annons
Det framgår av förundersökningen mot den kände Timråmissbrukaren, som nu åtalas för våldtäkt och sexuellt ofredande.
Uppgifterna om övergreppen kommer från två kvinnor, som liksom 49-åringen själv var fast i alkoholmissbruk.
En kvinna i 25-årsåldern hamnade i maj på en spritfest i en lägenhet tillsammans med sin kille, en kompis och 49-åringen. Alkoholkonsumtionen var tung, och så småningom somnade alla. Kvinnan i soffan med huvudet i sin killes knä.
Plötsligt vaknade hon av att en man trängt in i henne, och när hon insåg att det var 49-åringen försökte hon få honom att sluta. Men enligt åtalet höll han henne fast och utnyttjade henne i uppemot en kvart. Hon säger att hon inte skrek för att hon blev helt handlingsförlamad.
Efteråt upptäckte kvinnan att hennes kille sovit sig igenom hela händelseförloppet, och att 49-åringen lagt en filt över hans huvud.
Först tvekade hon att anmäla händelsen. Hon kände sig skitig, kränkt och utnyttjad. Men eftersom polisen inte förmått hjälpa henne vid tidigare kriser i hennes liv var hon inte säker på att det lönade sig att anmäla våldtäkten.
Men efter tre dagar kom chocken med full kraft, och hon anförtrodde sig åt personal i socialtjänsten. Polisen kopplades in och 9 september häktades 49-åringen.
När våldtäkten blev känd bland missbrukarna i Timrå väckte det avsky och vrede på flera håll. En annan kvinna, numera nykter, vände sig till polisen och berättade om en liknande händelse som 49-åringen utsatt henne för 2003.
För att inga fler ska råka ut för honom, förklarar hon.
Det var också en spritfest och alla hade somnat i berusat tillstånd. Mitt i natten vaknade hon av att 49-åringen slet av henne trosorna, men lyckades sparka sig fri. Händelsen rubricerades först som våldtäktsförsök, men uppenbarligen har åklagaren inte lyckats styrka att det var 49-åringens uppsåt.
49-åringen förnekar alla anklagelser. Han säger sig inte syssla med sådant, och har inte ens något minne av de aktuella festerna. Han framför teorin att kvinnorna ingår i en komplott för att sätta dit honom, eller att de är ute efter skadestånd.
Det finns ingen teknisk bevisning som binder honom vid övergreppen, och trots att det vid båda tillfällena var fullt med folk på plats har ingen sett själva händelserna.
Nästa vecka hålls rättegången.

Mer läsning

Annons