Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänstern vill ha fler lärare till Timrå

/
  • Några av vänsterns starka namn i Timrå. Från vänster: Krister Håkansson, Heidi Jacobsen, Maritza Villanueva-Contreras och Eduardo Villanueva Pinto.

– En stark vänster kommer att förhindra att skolan och äldrevården säljs ut.
Det fastslår Krister Håkansson, Vänsterpartiets ordförande i Timrå och ser med tillförsikt fram mot höstens val.

Annons

Vänsterpartiet har traditionellt haft en stark roll i Timrå.

Efter att ha tappat mark de senaste åren har nu partiet vänt uppåt igen.

– Allt fler är intresserade av vår politik. Det är den där allmänna känslan att det får vara nog med privata vinstintressen och nedskärningar i omsorgen som gör att fler människor förstår att Vänsterpartiet ligger närmast verkligheten, säger Krister Håkansson, Vänsterpartiets ordförande i Timrå.

Krister Håkansson har varit aktiv i partiet sedan 1980.

Sedan två år tillbaka är han lokal ordförande i Timrå. På kommunfullmäktigelistan står han som nummer två.

– Vi har ett 30-tal medlemmar i Timrå och för närvarande har vi fyra mandat i kommunfullmäktige. Glädjande är att medlemskåren håller på att föryngras, konstaterar Krister Håkansson.

Skolfrågan är central för Vänsterpartiet i Timrå.

Man är beredda att höja skatten för att anställa fler lärare. Lärartätheten måste höjas upp till åtminstone rikssnittet.

– Vår skolpolitik är realistisk och väl förankrad. Vi är det enda partiet som tydligt tar avstånd från vinstintressen och vi har en bra utgångspunkt i Timrå eftersom det inte finns några privata utbildningsalternativ här, säger Eduardo Villanueva Pinto, kassör i föreningen och nummer fyra på fullmäktigelistan.

Vänsterpartiet i Timrå går inte ut och lovar särskilt mycket inför valet.

– Vi vill kunna gå vidare med gott samvete och vi vägrar att gå ut med vallöften som inte kan hållas. Det vi säkert kan säga är att det blir 80 nya kommunala arbetstillfällen i Timrå om vår politik går igenom på riksplanet, säger Heidi Jacobsen, nummer ett på fullmäktigelistan.

Mer läsning

Annons