Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

– Varför slå samman handikappråden?

– Vad finns det för motiv att slå samman de kommunala handikappråden i Sundsvall och Timrå, och hur har det beslutet i så fall förberetts?

Annons
Det undrar oppositionsrådet Lars-Erik Nordin i en interpellation ställd till socialnämndens ordförande Jan Norberg (s).
I protokollet från Timrå Handikappråds senaste sammanträde i början av november finns förslaget om en sammanslagning med.
Fullmäktige i Timrå beslutade i december 1999 om ett handikappolitiskt program, där alla partierna var eniga. Staten har också ställt krav på offentliga myndigheter och andra som driver offentliga lokaler om olika slag av handikappanpassning. I den processen spelar Handikappråden en viktig roll, för att peka på nödvändiga åtgärder för att underlätta för människor med funktionshinder, framhåller Lars-Erik Nordin.
Åtgärderna är många och ska vara genomförda fram till 2010. Varje kommun bär ett ansvar för genomförandet inom sitt område. Då verkar det mindre lämpligt att slå samman de två råden i Timrå och Sundsvall till ett gemensamt, tycker han.
Han finner det märkligt att inget parti inom oppositionen fått information om förslaget och undrar om de berörda föreningarna varit delaktiga.
För att sammanslagningen ska kunna ske måste ett beslut förmodligen tas upp i kommunstyrelsen och i fullmäktige. Den senare församlingen har sitt nästa sammanträde i slutet av februari nästa år.

Mer läsning

Annons