Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vemod och glädje när Vivsta stänger

/

– I dag är vi alla med och skriver historia och nu stänger vi den här skolan för gott.
Det sade rektor Robert Hedlund när Vivsta skola hade avskedskalas på torsdagen. Efter nyår träffas alla igen i nya Mariedalsskolan.

Annons

Det var en historisk dag i Vivsta skola på torsdagen. Det var dags att ta ett officiellt farväl av den gamla skolan i centrala Timrås södra delar. Skolan är som bekant uttjänt och kommer nu att stängas.

– Efter 105 år och cirka 3 300 elever får vi vara med och säga hej då till Vivsta skola. Det är med vördnad vi lämnar en skola som generationer av Timråbor har någon form av relation till, säger skolans rektor Robert Hedlund.

Hela skolans personal och alla cirka 250 eleverna från förskolan och upp till med mellanstadiet samlades i aulan på torsdags morgonen.

Där ordnades ett gemensant firande och en avtackning under festliga former. Det hölls tal och sades högtidliga saker.

– Det är viktigt att vi hedrar den här skolan och allt fint som den har stått för. Samtidigt ser vi fram emot flytten till en ny, modern och mer anpassad skola, säger rektor Robert Hedlund.

Timrås egen magiker John Martin fick uppdraget att trolla för eleverna. Det var mycket uppskattat.

John Martin drog ner mängder av jubel och applåder för sina magiska tricks. Skolan behövde han dock inte trolla bort. Skolbyggnaden blir kvar. Kommunen har dock inte bestämt vad som ska hända med huset.

Den 8 januari fortsätter elever och lärare skolverksamheten i Mariedalsskolans nyrenoverade lokaler, några hundra meter norrut längs Köpmangatan.

– Allt är klart för inflyttning direkt efter jullovet. Vi har redan tjuvstartat lite med att undervisning i slöjd där, förklarar Robert Hedlund.

Den officiella invigningen av nyrenoverade Mariedalsskolan är planerad till den 15 januari. Då kommer det att vara Öppet hus under kvällen.

Mer läsning

Annons