Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ville hjälpa fåglar - straffas

En 49-årig kvinna i Timrå tog han om fågelungar som hon vill hjälpa. Nu är hon polisanmäld av länsstyrelsen som menar att kvinnan gjort sig skyldig till artskyddsbrott och brott mot djurskyddslagen.

Annons

Det var småskrakar som kvinnan tagit hand om. Dessa förvarades i en box tillsammans med en tupp. När länsstyrelsen blev varse om detta hade fågelungarna varit hos 49-åringen i två veckor. Enligt uppgift har hon matat fåglarna med maskar, små insekter och havregryn.

Hennes ambition var att släppa fågelungarna fria så fort dem kunde flyga. Problemet är att för att förvara vilda djur eller fåglar måste först en kontakt göras med polis, veterinär eller länsstyrelsen. Något sådan kontakt gjordes aldrig.

Vilda djur ska dessutom hållas i ett vilthägn och något sådant har inte länsstyrelsen gett tillstånd till i det här fallet.

Det var en privatperson som vände sig till 49-åringen med fåglarna. Detta eftersom privatpersonen utgick från att fågelungarna blivit övergivna. Under omhändertagandet så har några av fågelungarna dött.

Mer läsning

Annons