Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivansborg hotas av nedläggning

Risken för att Vivansborg i Timrå slår igen sina portar i augusti är uppenbar. Det framgår av den vädjan om hjälp som Byggnadsföreningen Vivansborg skickat till kommunen.

Annons
Den största orsaken till en hotande nedläggning är att skolan flyttar esteterna från lokalen. Det innebär ett hyresbortfall på 600 000 kronor om året. Föreningen vill i första hand att kommunen ställer upp med hjälp så verksamheten kan fortsätta året ut.
Detta för att vi ska få en rimlig chans att hitta nya hyresgäster, säger Karina Svedin, kassör i föreningen.
Hon betonar att lokalen behövs och hänvisar till senaste helgen då 200 personer kom till bion.
Vi tror i vår enfald att Vivansborg behövs i kommunen. Var ska annars skolbio, bio, teatrar med mera visas. Alla elever kan väl inte bussas till Söråker, menar Karin Svedin.
Hon har ställt brevet till kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand (s) och hoppas på ett snabbt svar. En av anledningarna är att föreningen har sitt årsmöte till veckan.
Vivansborg har anor från 1900-talets början och har varit en naturlig samlingslokal för många Timråbor under årens lopp. Så sent som i början av 1990-talet byggdes lokalerna om för att anpassas till skolans krav på utbildningslokaler.
I år är sista året som kommunen betalar ut ett driftsbidrag på 100.000 kronor till verksamheten.
Det man nu hoppas på är att kommunen skjuter till pengar så att man klarar sig fram till årsskiftet. Men Karin Svedin hoppas också att kommunen ger garantier så att det går att bedriva verksamhet även kommande år
Det handlar faktiskt också om Timrås enda drogfria lokal.
Om kommunen säger nej, lutar det åt att Vivansborg stängs till augusti. Detta på grund av att pengarna är slut.

Mer läsning

Annons