Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-TV:Flög på vingen till Sundsvall

Styrelseordföranden Pigge Werkelin firade Sundsvallsflygs premiär genom att stå på en flygplansvinge mellan Bromma och Midlanda. — Nu behöver jag en whisky och helst en bastu också, sade han efter landningen på Midlanda.

Annons
I går kom Pigge Werkelin inflygande på Midlanda stående på flygplanet fastspänd med ett bälte. På det något våghalsiga och kylslagna sättet firade han som styrelseordförande Sundsvallsflygs premiärdag.
Det var väldigt kallt, sade han medan han tog av sig hjälmen med ett skyddande visir.
Många har följt den viljestarke gotlänningens kamp för att hitta sin familj och föra hem sin avlidna frus och sina två små söners stoft från naturkatastrofens Thailand. Efter en utdragen kamp lyckades han.
Jag tittade efter Charlie och Max där uppe bland molnen, men jag såg dem inte, sa han efter gårdagens landning.

57 minus
Det var tolv minusgrader på Bromma när flygplanet av modell Boeing Stearman från 1942 lyfte. Tolv minusgrader motsvarar minus 57 grader när man räknar med vindkylningen. Vid mellanlandningen i Hudiksvall blev Pigge Werkelin och piloten Sten Svensson en halvtimme sena eftersom ett snöoväder kom i vägen för starten.
Men strax före halv sex i går kväll stannade propellern på det drygt 60-åriga planet och Pigge Werkelin omfamnade platschefen Christina Rylander Bergqvist på landningsbanan.
För Pigge Werkelin var det säkert en förhållandevis odramatisk resa.

Mer läsning

Annons