Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westberg överklagar ordförandeval

Timrå kyrkofullmäktiges bristande kunskaper i valförfarande har lett till att Kenneth Westberg överklagat valet av ordförande till kyrkorådet.

Annons
Trots att en motkandidat ställde upp mot valberedningens förslag om ordförande i kyrkorådet så blev det aldrig någon omröstning i kyrkofullmäktige. Ordförande valde att bara föra fram valberedningens förslag eftersom det fanns en oro för att det skulle bli fel igen. Ordförandevalet har tidigare ogiltigförklarats, efter att posten varit besatt i tre år.
Kenneth Westberg konstaterar i överklagandet att protokollet från kyrkofullmäktiges möte är felaktigt eftersom det inte ens tar upp att en motkandidat fanns till valberedningens förslag om kyrkorådsordförande.
I överklagandet påpekar Kenneth Westberg att fel är begångna, det gäller såväl att inte ställa proposition i ordförandefrågan som att inte protokollföra vad som försigick på mötet. Han yrkar att Domkapitlet i Härnösand förklarar valet av Lennart Hansson som ogiltigt och beslutar om en omedelbar inhibition av valet.
Eftersom kyrkofullmäktige vid samma möte även utsåg firmatecknare, kyrkoherden och Lennart Hansson, förutsätter Kenneth Westberg att Domkapitlet även upphäver detta beslut och att det blir ett omedelbart beslut om inhibition också i den frågan.

Mer läsning

Annons