Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Y-festen regnade bort

/
  • Paraply och regnkläder hjälpte en del, men helt torr var nog ingen av dem som besökte Y-festen i går.
  • Lennart Lidholm och Jenny Västlund stekte kolbullar till de blöta besökare som besökte Y-festen.
  • Maria Johansson planerar redan nu för en ersättande dag eller kväll eftersom Y-festen hela program inte gick att genomföra i går.
  • Räddningshelikopterns uppvisning vid älven lockade ett 40-tal besökare.

Störtregn och strömavbrott förstörde möjligheterna för årets Y-fest. Arrangörer, knallar och föreningar fick erkänna sig besegrade av vädrets krafter.

Annons
Y-festen skulle ha blivit en rockig tillställning med uppträdanden av Henrik Åberg och Jerry Carlsson. Men något uppträdande blev det aldrig. Först kom regnet.
Det regnade så kraftigt att ljudteknikern redan tidigt varnade för att det kunde bli problem med artisterna eftersom det kan vara farligt med elen som är dragen till scenen. Det säger Maria Johansson, projektledare på turistbyrå Y:et som tillsammans med CH Art and wood design hade planerat för Y-festen.
Sedan kom strömavbrottet. Avbrottet drabbade stora delar av Timrå kommun. Den inplanerade uppvisningen med räddningshelikoptern flyttades fram en timme. En 40-tal personer i regnkläder och med paraplyer trotsade regnet för att se uppvisningen. Därefter var det återigen meningen att Henrik Åberg skulle ha tagit plats på scenen. Men det blev omöjligt på grund av regnet som öste ned över arrangörer och tappra besökare.
Det kan inte bli värre. Visst var vi införstådda med att vädret kan avgöra när man har ett sådant här arrangemang utomhus, men vi hade inte väntat oss ett monsunregn eller att strömmen skulle gå, säger Maria Johansson.
Knallar och föreningar som skulle ha visat upp sig fick istället packa ihop sina tält.
Det är så tragiskt och eländigt att det nästan blir komiskt, säger Maria Johansson som lyckades hålla humöret uppe trots alla motgångar.
Efter strömavbrottet beslutades att Y-festen skulle avbrytas.
Man kan ju inte be folk vänta för att strömmen kanske kommer tillbaka om ett par timmar, speciellt inte när regnet bara öser ned och man inte har några garantier för att verkligen kunna genomföra programmet. Men det är helt otroligt att så många kom hit över huvud taget.
Redan nu planerar arrangörerna att försöka göra en kompensationsdag.
Vi vet inte än när det ska bli men då ska vi hålla till inomhus, för då kan vi helt enkelt inte misslyckas. Artisterna kommer att uppträda då istället, säger Maria Johansson.

Mer läsning

Annons