Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yvonne ska hjälpa utbrända tillbaka

/
  • Yvonne Jonsson, 52 år, satsar på ett eget företag som bland annat ska hjälpa människor som är utbrända. Hon räknar med att få nytta av sina kunskaper som idrottare där hon bland annat är stor grabb och beviset finns hemma i prissamlingen.

Med erfarenhet från personliga kriser, idrott, konfliktlösningar på arbetsplatser och nyvunna kunskaper från olika studier byter Yvonne Jonsson bana. Från flygplan till människor.

Annons
Hon gör det som många i hennes ålder inte skulle ha en tanke på. Hon har passerat 50-års strecket och sagt upp sig från ett fast jobb och satsar nu som egen företagare. Ett företag som ska arbeta inom friskvårdssektorn.
Min meny består av samtalsterapi individuellt och i grupp, berättar hon och hoppas att företag ska anlita henne.
Mitt företag Hälsa & Livskraft vill genom kurser i stresshantering, livsstilsförändring, hjälpa människor att få livshjulet att rulla målinriktat och balanserat, allt för att undvika onödigt gnissel.
Nu på måndag startar hon företaget och har under någon månad lanserat sin affärsidé. Bland annat kommer Hälsa & Livskraft att samarbeta med Hälsostudion i Timrå. Målsättningen är att ta ett helhetsgrepp, där både motion och stresshantering ingår.
Yvonne Jonsson har tidigare arbetat som flygledarassistent under 32 år vid flygledningen på Midlanda. När verksamheten flyttades erbjöds hon att följa med, men valde att stanna kvar i Timrå.
Och under tiden har hon utbildat sig till friskvårds- och stressterapeut. Med det och en bred livserfarenhet från olika situationer räknar hon med att kunna hjälpa människor. Inte enbart förebyggande utan också sådana som är utbrända.
Genom mitt fackliga engagemang har jag också deltagit i rehabiliteringsutredningar. Min idrottsbakgrund har gett mig mycket och jag känner att den underlättar för mig att vara en bra coach.
Yvonne Jonsson är stor grabb och har SM-medaljer i diskus och har även haft flera landslagsuppdrag.
Ett av mina mål när jag arbetar är att människor ska känna att de inte är värdelösa. Varje människa som får stöd växer. Jag vet för jag har varit nedräknad på nio och klarat av att resa mig ett antal gånger i livet.
Under sin aktiva idrottskarriär var en stockholmklubb ute och rykte i Yvonne. Hon blev lovad plats på polisskolan och även studier i Bosön.
Även då valde hon att stanna kvar i Timrå, där hon har sina rötter och sitt nätverk.
Jag tillhör väl den kategorin som int flytt.

Mer läsning

Annons