Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medelpading åtalas för att ha tänt eld på kommunhus

Mannen från Medelpad ska ställas inför rätta för branden i förvaltningshuset i Ljusdal.

Annons

Den 30 september tände en man eld inne i förvaltningshuset i Ljusdal. En brand utbröt och anställda och besökare fick lämna byggnaden.

Läs mer: Man åtalas för två bränder och två hot

Nu åtalas en man för grov mordbrand.

Bland bevisningen mot mannen finns övervakningsfilmer som enligt åklagaren visar hur han rörde sig i Ljusdal den aktuella förmiddagen. Han ska bland annat ha filmats vid OKQ8 då han enligt uppgifter i utredningen köpte bensin.

Mannen åtalas även för ytterligare en brand i somras, men det brottet är rubricerat som skadegörelse. Det var natten mot den 12 juni som en förbipasserande lastbilschaufför slog larm om en brand vid Statoilmacken i Järvsö. När räddningstjänsten kom fram brann det i en behållare intill en bensinpump.

Se tv-inslaget: Det dramatiska släckningsarbetet

Dessutom åtalas mannen för olaga hot mot två personer. Enligt åtalet har mannen i telefonsamtal uttalat hot mot dem och deras barn.

Rättegången kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt inom kort.

Läs även: Det här innebär grov mordbrand

Den åtalade har genomgått en så kallad liten sinnesundersökning. Den visar att det kan vara så att han lider av en allvarlig psykisk störning och att det finns skäl att låta honom genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.