Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medelpadingar på pallen i Torsby – Svanebo visar form i slutet av säsongen

Två medelpadingar kom på pallen direkt under avslutningshelgen i Intersport Cup.
Stockviksstjärnan Anders Svanebo blev tvåa och Kovlandsfostrade Johan Edin, IFK Mora, blev trea i fredagens sprint.

Selångerfostrade Jesper Modin, tävlandes för Piteå Elit, hade bäst tid av alla i prologen när sprinttävlingen i Torsby inleddes på fredagen.

När finalen senare avgjordes så fick Modin nöja sig med en fjärdeplats och i stället blev det två helt andra medelpadingar som tog sig upp på pallen.

Stockvikaren Anders Svanebo, som haft sjukdomsproblem tidigare under vinter, visade att formen är på uppåtgående mot slutet av säsongen. Svanebo blev tvåa bakom Piteå Elits Viktor Brännmark som vann relativt klart och Johan Edin tog alltså hand om tredjeplatsen strax före inledningsvis nämnda Jesper Modin.

Stockviks Anders Jonsson blev åtta och klubbkamraterna Eddie Edström 21:a samt Sebastian Olsson 43:a. Tynderös Emil Lagergren blev 61:a och Simon Svanebo 77:a.

Damklassen vanns av Maria Nordström, Ulricehamns IF.

På söndagen körs Intersport Cup-finalen i form av ett distanslopp över 15 kilometer i fri stil för herrarna och 10 kilometer för damerna.