Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medelpads sämsta vägsträcka är som en potatisåker

Den sämst skötta vägsträckan i Medelpad går mellan Liden och Anundgård/Holm, det är en väg som väghållaren har glömt bort eller så satsar man hellre på andra vägar. Underhållet är så bristfälligt att det är gruvsamt att behöva nyttja vägen. Kontakt har tagits med det företag som har uppdraget att sköta vägen men ingenting händer som gör att vägen blir fin att nyttja. Ibland skrapar man vägen för att täcka över alla potthål, men det arbetet håller inte särskilt länge.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Värst är det när det har regnat eller då tjälen är på väg att lämna marken, då är det som att köra i en potatisåker. Det blir så lerigt och slirigt att det är nästan omöjligt att ta sig fram. Värst är det naturligtvis för dem som är åretruntboende och behöver nyttja vägen flera gånger varje dag.

För Plus-kunder: Boende trötta på farliga vägar i Västansjö: "Den här sörjan har jag inte varit med om förut"

Ibland genomför man "renoveringar" på vissa sträckor men hela vägsträckan borde byggas om med nya bärlager för att få en väg som kan kallas väg. Vägen är viktig och nödvändig för att samhället utmed densamma skall fungera. Det är viktigt att skolbussen, taxi och posten kommer fram. Alla timmertransporter skall kunna ta sig fram utan att vägen trasas sönder.

Jag vädjar till väghållaren att snarast se till att vägen får en så fin standard att den håller i alla väder och för alla transporter som behöver komma fram. Små åtgärder här och där måste det bli slut på, vi behöver en väg som är så bra att vi inte ständigt skall få bekosta reparationer av bilar och en massa besök på biltvättar för att spola bort leran.

Åke Nyberg

Läs också:

Bilarna går sönder – säg inte att vi ska vara nöjda med vägen

Slut upp bakom E14 – en viktig pendlingsväg som kräver mer än måttband

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel