Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medgångssupporter: När GIF har rensat ut den självgoda medelklassen vallfärdar vanligt folk till arenan

GIF Sundsvall åker på ännu en ekonomisk smäll. Fem miljoner den här gången. Anledningen ska vara låga publiksiffror. Dåliga resultat skyller man på. Nu offrar GIF-ledningen ungdomslaget för att spara pengar. Så lite betydde samhällsansvaret som man slagit sig på bröstet om. Läxläsning, samhällsansvar och back to basic.

Men vad har GIF:s ledning gjort för fel som ingen annan skulle ha gjort, handen på hjärtat?

De har inget gjort något fel utan problemet med publiksiffrorna ligger hos publiken.

Senast jag såg en match på IP var det ståplats på den nybyggda läktaren och matchvärden försökte förgäves få två medelålders män att släcka sina cigaretter och ta några steg åt mitten för att alla skulle få plats.

Läs även: Stressa inte fram en framgång, GIF – bättre att sikta långsiktigt

Men de välrakade männen nekade, med argumentet att "vi är från Alnö". Det syntes irrelevant i sammanhanget men fick sin förklaring i de blickar man gav en alkoholiserad man som försökte sig på en hejaramsa som innehöll namnet Kalle Ståhl och ordet idol.

Det är väl självklart att jag inte skulle återvända till IP för att betala inträde efter denna händelse. Jag har förmodligen sett närmare tusen fotbollsmatcher på tv sedan dess.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Att GIF Sundsvall går fem miljoner back beror på att sådana som jag inte fyller på kassan med pengar. Vi hånas som medgångssupportrar. Men om vi höjer blicken en aning så ser vi elefanten i rummet. Det är de 3 800 supportrar som fortfarande går på matcherna som ska hållas ansvariga för GIF Sundsvalls senaste kollaps.

Läs även: Orealistisk hög publiksiffra i GIF:s beräkningar

Om GIF-ledningen gjort något fel så är det att inte stänga av sina mest trogna besökare, i stället för att kokettera om familjernas rädsla för huliganer. Man kan börja med att stänga av styrelsen från lagets hemmamatcher och sedan fortsätta med sponsorerna och innehavarna av säsongsbiljetter.

När man rensat ut den självgoda medelklassen tror jag att vanligt folk kommer vallfärda till Giffarna. När inkomsttopparna från Alnö försvunnit kommer tiotusentals åskådare skandera "Kalle Ståhl är vår idol" tillsammans med alkoholisterna och huliganerna.

Snacka om back to basic.

Men något samhällsansvar tänker vi inte ta. Det är bara onda människor som gör goda saker.

Medgångssupportern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel