Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Megaloppis" kommer till Sundsvall – här slås portarna upp

Husvagnarna och snöskotrarna är borta.
Nu öppnar en ny verksamhet på Axvägen i Nacksta – Megaloppis.
– Det här är ett väldigt bra läge för en loppis, tycker Sam Alkady, ansvarig för verksamheten.

För drygt två år sedan öppnade länets första Megaloppis i Örnsköldsvik och det finns en megaloppis även i Umeå. Dessutom öppnar man en i Östersund om en månad.

Men på måndag förmiddag är det premiär i Sundsvall. Man har hyrt in sig på tre år i de lokaler där KS Husvagn och Skoter tidigare höll till.

Det handlar om 940 kvadratmeter och storleken är ungefär densamma som lokalerna i Örnsköldsvik och Umeå.

Att det redan finns ett antal loppisar och second hand-affärer i Sundsvall, den senaste öppnade i december, avskräcker inte.

– Det finns flera loppisar i Övik också, så det är ingen större skillnad. Här får vi ett väldigt bra läge nära E14, lokalen har många fönster, det finns parkeringar, vi har en stor livsmedelsbutik intill som lockar folk och det är ganska nära stan.

Konceptet går ut på att folk hyr ett eller flera av de 180 båsen veckovis. Ett bås består av ett antal hyllor och en "garderobsdel" där man kan hänga kläder.

– Folk lämnar in alla möjliga saker: kläder, porslin, barnvagnar, hantverk som de gjort själva... Och det mesta går att sälja visar det sig. Ibland blir man förvånad.

Via Megaloppis Sundsvalls hemsida kan personen sedan följa hur det går med försäljningen.

Det finns övervakningskameror men för dyrare prylar kan man också sätta en på särskild larmknapp.

– Vi tar också in nya varor. Det kan exempelvis vara från företagare som ännu inte har en egen butik men som vill testa efterfrågan på en produkt. Vi kan även ta emot en del möbler, dem ska vi ha en trappa upp, berättar Sam Alkady.

Tre anställda kommer att arbeta i butiken.