Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melissa Miller från Robinson med i nya realityserien Spartan X

Efter Robinson – Love edition har Melissa Miller från Borlänge haft fullt upp. Nyligen filmades den internationella överlevnadstävlingen Spartan X som sänds i trettio länder nästa år och hon är en av tolv deltagare.

Melissa Miller från Borlänge var en av de som var med i förra säsongens Robinson och tog sig även långt i tävlingen. Efter det var hon med och jobbade med den holländska, norska och danska Robinson-produktionen bakom kulisserna på Filippinerna.

Producenterna av Spartan X hittade Melissa Miller och efter en urgallringsprocess föll valet på henne. Tillsammans med ytterligare elva deltagare från nästan lika många länder utsattes hon för tuffa prövningar. Inspelningen ägde rum i och runt en slottsruin i Ungern och hon var den enda från Sverige.

– De hade tittat på min blogg och snokat lite i tidningar och andra medier, de hade också pratat med andra i branschen för att se att jag var reko, säger hon.

– Jag var inte den enda på listan men blev utvald efter intervjuer.

Utmaningarna och motståndarna var hårda.

– Det var på många sätt tuffare än Robinson – alla var idrottsmän och väldig starka. Tävlingarna var mer krävande. Robinson var bra men tävlingarna kunde vara lite svårare. I Spartan X var det inte bara en tävling om dagen och man blev väldigt sliten. Det var krämpor och sår varje dag.

Melissa Miller uppskattar också att det inte var så mycket intriger och drama i programkonceptet.

– Man kan jämföra det som en blandning av Robinson, Mästarnas mästare och Atleterna.

Spartan X är världens första realityserie som visas i "ultra hd" och för produktionen står kanalen Insight TV.

– Det är påkostat och snyggt gjort och ska visas i 30 länder. De uppskattar att det blir 30 miljoner tittare. Det är mycket mer påkostat än Robinson.

Premiär för Spartan X blir i början av nästa år.

Några månader efter Robinson-äventyret har Melissa Miller, som numera bor i Stockholm, fått perspektiv på händelserna. Hon var en av de som tog sig långt i tävlingen, men blev utmanövrerad i slutfasen av personer hon tidigare litat på.

– Det känns som att jag har kunnat bearbeta det och lägga det bakom mig. Jag kan ta med mig vad jag har lärt mig och använda i kommande projekt. Det var både jobbiga och underbara stunder. Jag träffade Dan häromdagen och pratade om tiden på ön. Jag har fortfarande kontakt med Dan, Malin och några till – utom den gruppen jag hade lite tufft med. Robinson blev en väg för mig in i den här världen. Jag tror att jag spelar mina kort rätt – jag vann inte bucklan, men vann en framtid i branschen. Det går att vinna på mer än ett sätt.

MER OM MELISSA MILLER OCH ROBINSON:

Följ med Melissa på jobbet nere i gruvan.

Melissa missade Robinson-finalen.

De vann Robinsons sociala spel

Melissa: "Jag är glad för deras skull".

Mer info finns på Melissa Millers blogg.