Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mellberg nära bli matchhjälte

Annons

Olof Mellberg och var centimetrar från att bli matchhjälte när Juventus spelade 0–0 borta mot Zenit i Champions league. Mellberg nickade från nära håll, hemmamålvakten Vjatjeslav Malefejev var bortspelad men kunde se svenskens boll ta i stolpen. Juventus hade ytterligare en boll i stolpen genom Vicenzo Iaquinta i den första halvleken men i övrigt var det Zenit som dominerade.

Mellberg bildade ett stabilt mittbackspar med Giorgio Chiellini. De blev ofta pressade av Zenit som var i desperat behov av en seger. Danny hade två fina lägen och Pavel Porgrebnjak träffade stolpen men de lyckades inte överlista Juventus-försvaret.

Turin-laget var redan klart för nästa omgång i Champions league men ställde ändå upp med i stort sett fullt lag. Mellberg gjorde en mycket bra match och den svenske landslagsbacken ligger bra till att få spela hemmamatchen mot Reggina i serie A på lördag.

Real Madrid gör Juventus sällskap från grupp H efter 1–0 borta mot vitryska Bate. Måltjuven Raul höll sig framme efter en inlägg från vänster av Royston Drenthe och satte bollen via ribban.

Matchen i Minsk var tuff men norske domaren Terje Hauge nöjde sig med att dela ut tre varningar.

Real Madrids tränare Berndt Schuster har varit hårt pressad efter klena matcher i serien. Men seger och avancemang i Champions league ger tysken andrum.