Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mellersta Norrland vill att Kommunals ordförande avgår

Facket Kommunals medlemmar i mellersta Norrland kräver ordförandes avgång efter skandalerna.
– De som är på väg ur säger att enda anledningen de kan tänka sig att stanna är om ordförande tar sitt ansvar och avgår, säger avdelningsordförande Maritha Mähler.

Annons

Under tisdagen kallade Kommunal i mellersta Norrland till ett möte i Sundsvall för att se vilka signaler de olika sektionsföreträdarna fått från sina medlemmar. Enligt avdelningsordförande Maritha Mähler talade samtliga sektionsföreträdare för medlemmar som kräver att ordförande Anneli Nordström avgår.

– Nästa vecka kommer vi inleda medlemsmöten för att gå vidare med vad vi kan göra. Mycket kan svänga då också, säger Maritha Mähler.

Läs också: "Vi är väl ganska utsatta för medier"

Före Kommunal Mellersta Norrlands krismöte har Anneli Nordström sagt att hon inte tänker kliva av sitt uppdrag innan förbundskongressen i maj. Vilka andra krav Kommunals i mellersta Norrland kan ha vet inte Maritha Mähler än.

– Vi har inte satt oss ner och haft någon djupdiskussion kring detta än, i dag var första gången jag träffade alla efter Aftonbladets avslöjande.

Kommunal Mellersta Norrland inväntar också uttalande från ordförande Anneli Nordström, som förväntas komma efter ett extrainkallat tvådagars möte med Kommunals förbundsledning. Efter det kommer frågan diskuteras vidare i avdelningsstyrelsen för mellersta Norrland.

– Almanackan är full, det här kommer att ta tid. Men vi fortsätter med de medlemsaktiviteterna som är planerade för 2016, vi vill inte förlora fart där, säger Maritha Mähler.