Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånges damlag får förstärkning från Afrika

Ånges damlag har en tunn trupp, men nu har laget fått tillökning i form av två afrikanska landslagsspelare och förhoppningsvis kommer ytterligare två till.
– Båda ser riktigt vassa ut, jag tror de kan tillföra både bredd och spets, säger tränaren Marco Padellaro.

Annons

Azume Adams och Juliet Acheampong

I år spelar Ånge i division ll och är i behov av förstärkning och det är precis det som hänt, från Ghana genom 25-åriga landslagsmittfältaren Juliet Acheampong och U-19 landslagsmålvakten Azume Adams.

– Första träningen för dem är på fredag men vad jag sett av dem på videos ser de stark ut. Det är spelare på en högre nivå, de har varit i afrikanska mästerskapen och även om det är unga spelare så finns rutin, säger Marco Padellaro.

Under torsdagen hämtades tjejerna från tåget och Marco Padellaro menar att de verkade positiva till en säsong i Ånge IF.

–Tjejerna har sagt att de är otroligt tacksam att ha fått den här chansen och ser fram emot säsongen, säger Padellaro.

Ånge har inte haft någon höjdarstart på säsongen. Den har bestått av endast en seger och tre förluster, vilket lett till att laget ligger näst sist i tabellen. Men truppen har varit tunn och har haft svårt att värva nya spelare.

– Det är många som inte är intresserade och som inte har motivationen. Vi har haft tolvåringar som spelat, tjejerna är jättebra men det ska inte vara så. Till slut måste man gå utanför boxen, säger Padellaro.

Att söka spelare i andra länder ledde till två nyförvärv, men ytterligare två är förhoppningsvis på väg, båda från Afrika. En av dessa är en striker och den andra en yttermittfältare.

– Det har varit en lång process, det har tagit cirka två månader. Tjejerna ska ha visum och nu väntar de på att få sin spelarlicens klar innan de kan göra sin debut. Det är inte riktigt klart än, säger Marco Padellaro, som trivs i sin nya roll i klubben.

Mer läsning

Annons