Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heffnersklubban tappade serieledning efter bottennapp i damtvåans seriefinal: "En kollektiv härdsmälta"

Heffnersklubban har imponerat i årets damtvåa – endast två tappade poäng och ett inläppt mål innan lördagens seriefinal borta mot Ope. Där stämde dock ingenting. Förlust 0–3 och serieledningen slank precis ur händerna. "Det hackade hela vägen", säger tränaren Jonas Prytz.

Annons

En varningsklocka var dock att Ope var laget som naggat Heffnersklubban på både poängen och målnollan genom 1–1-mötet i våras. Ope jagade också tre poäng bakom och hade chansen att haka på genom seger.

Hemmalaget tog också kommandot direkt och fick en smakstart med ledningsmål redan i 8:e minuten. Trycket fortsatte och tvåan kom också i 25:e.

– Vi visste att vi mötte ett bra lag. Sedan fick de ett tidigt mål och vi gjorde mycket enkla misstag. Markeringsmissar och fick inte fram bollarna. Det hackade hela vägen, säger Jonas Prytz.

Heffnersklubban, här med Amanda Hamrin, föll med 0–3 i seriefinalen borta mot Ope och tappade precis serieledningen på målskillnad.

Heffnersklubban tog dock över lite och fick tryck på Ope i slutet av första, men utan att skapa de riktigt heta chanserna. I början av andra halvlek kom i stället trean för Ope.

– Det är första gången i år som vi inte kommer upp i någon sorts standard. En kollektiv härdsmälta, säger Jonas Prytz.

Han tyckte inte något gick att känna igen från sina spelares insats jämfört med säsongens tidigare prestationer.

– Vi hade endast ett insläppt mål innan det här och nu blir det tre mål. Det är en ny situation för oss och vi gör misstag i dag som vi normalt inte gör. Ope var bra i dag och spelar vi så här så räcker vi inte, säger Jonas Prytz.

3–0 tog Ope precis förbi Heffnersklubban på målskillnad. En serieledning och direktplats som dock Heffnersklubban hoppas kunna ta tillbaka.

– Det gäller att studsa upp och växa igen. Att gjuta lite självförtroende i laget, säger Jonas Prytz.

Matchfakta:

Ope–Heffnersklubban 3–0 (2–0)

Mål: 1–0 (8) Rebecca Bill, 2–0 (25) Lisa Landin, 3–0 (50) Sandra Nilsson.

Domare: Rickard Hallström

Se aktuell tabell, resultat och kommande matcher i damer div 2 mellersta Norrland här

Mer läsning

Annons