Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöde IF åkte på jobbig förlust

Stöde IF lyckades inte ta några poäng mot Gimonäs UIF. Laget från Umeå vann matchen 2–0 och Stöde fick nöja sig med en farlig målchans som såg ut att vara inne.

Annons

Resan till Umeå och väntande motståndarna Gimonäs slutade i förlust för gästerna. Stöde hade det första farliga läget när Tobias Sahlin hade ett skott i ribban som trots viss osäkerhet från bägge lagen dömdes bort.

– Vi hade ett jätteläge som gick i ribban. Sedan så gjorde de mål efter 30 minuter när en back fick bollen på knät som studsade ut till deras spelare, säger Conny Sjödin.

– Det var en jämn första halvlek och de hade flera chanser de också, fortsätter han.

Stöde spelade bra men lyckades ändå inte hota med några riktigt farliga chanser i andra halvleken och laget hade önskat att de fått med sig minst en poäng efter matchen. Det var i stället Gimonäs som kunde göra 2–0 i slutet av den andra halvleken och därmed stänga matchen i Division III Mellersta Norrland.

– Jag tycker att vi är det bättre laget i andra halvleken. Vi lyckas inte hota ändå, kanske är det en kombination av att vi är ineffektiva och tar vissa dåliga beslut, samtidigt som de verkar ha koll på hur vi spelar, säger Conny Sjödin.

Nu väntar en match mot Sollefteå i nästa omgång, en match där Stöde kanske kan ta revansch efter dagens jobbiga förlust.

– Det känns skit att förlora en sådan här match. Grabbarna säger att den här förlusten var jobbigare än att förlora med 0–8 borta mot Östersund, det säger en del, säger Conny Sjödin.

– Vi vill ha tre poäng till innan halva säsongen har gått. De poängen får gärna komma mot Sollefteå.

Mer läsning

Annons