Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinst och tre poäng till Stöde IF: "Jätteviktig seger, inget snack om det"

Stöde IF bjöd upp till kamp i matchen mot Sandviks IK. Det resulterade i seger för Stödes del, en viktig seger enligt tränare Conny Sjödin. "Så länge man vinner och ligger i botten är det roligt att kämpa för att ta sig på rätt sida strecket", säger han.

Annons

Kroger Friad Hammard stod för ett av matchens två mål.

Kampen om segern mellan division 3-lagen Stöde och Sandvik var större delar av matchen jämn. I första halvleken låg Sandvik på bra och hade två träffar i ribban.

– Vi fick med oss 0–0 i paus och kände och nöjda med det. Vi tog med den bra defensiv och det goda tålamodet vi hade från första halvlek, säger Conny Sjödin.

Även den andra halvleken blev jämn. Med knappa tio minuter kvar av matchen dömdes hörna till Stödes fördel. Hörnan resulterade i mål efter att Adam Kerfstedt fått in bollen i mål bakom Sandviks målvakt.

– Efter det ställde Sandvik om för att gå för kvittering, men då lyckades även vi ställa om och göra mål efter en kontring och efter det var det klart om man säger så.

Khoger Friad Hammad stod för det andra målet som gjorde att Stöde vann matchen med två mål mot Sandviks noll.

– Detta är optimalt när man håller på med lagidrott. Man är illa ute i första halvlek och får chansen att prata ihop sig i paus och fortsätter vara tighta och snåla och får 1–0, pressar och gör 2–0. Det är idealet.

För Stödes del väger segern tungt och spelet är något de tar med sig till nästa match.

– Det är en jätteviktig seger. Den gör både att vi får energi och framför allt tar tre poäng. Det är en jätteskön och viktig seger, inget snack om det, säger Conny Sjödin och fortsätter:

– Vi tar med oss försvarsspelet som var fantastiskt bra. Det är det vi bygger på och sedan har vi tålamod och får chancer som vi sätter dit. Sandvik är bra, de har stora och tunga forwards, så vi fortsätter att sätta det här försvarsspelet. Det är nyckeln för oss.

Nästa match för Stödes del spelas mot Kubikenborg nu på torsdag.

Matchfakta:

Stöde IF–Sandviks IK 2–0

Målen, Stöde IF: 1–0 Adam Kerfstedt, 2–0 Khoger Friad Hammad.

Sandviks IK:

Nästa match: Kubikenborg–Stöde IF. Kubikenborgs IP, torsdag 25 augusti 18:00.

Mer läsning

Annons