Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mello-appen tar pengar från Radiohjälpen

Möjligheten att rösta i Melodifestivalen via en gratisapp har ökat antalet röster. Men det minskar summan som går till Radiohjälpen via röster i tävlingen.

2014, året innan appen infördes, fick Radiohjälpen in 1 445 000 kronor under de första två deltävlingarna. I år är motsvarande siffra 965 000 insamlade kronor, skriver Dagens Nyheter.

– I år ser vi en kraftig nedgång med 25-30 procent per program, trots att vi har lagt mycket tid på att arbeta fram de appeller vi sänder innan programmen, säger Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman till tidningen.

Enligt SVT försöker man på olika sätt uppmana dem som röstar att skänka pengar, och man har nu inlett en dialog med Radiohjälpen. Enligt Per Byman innebär minskningen inget större problem just i år, men kan på sikt drabba de verksamheter som får bidrag.

– Ur SVT:s perspektiv är det så klart viktigt att få delaktighet i röstningen, men vi vet att de också vill ha en social dimension med Melodifestivalen, säger han till DN.

(TT)