Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men oj, vilken sommar det kan bli!

Annons

Varje år funderar jag på hur det ska bli. Och varje år blir det helt ok, eller till och med bra.

Jag tänker såklart på festivalsommaren i Medelpad.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

Det är nu den tredje sommaren efter Gatufestens och Konsertfestens sorti och visst kan vi släppa det nu.

Nu har Hamnyran försvunnit också. Men det som funkade under den festivalen är kvar, det vill säga Pridetältet och lördagens regnbågssprakande manifestationståg.

Tillsammans med folkliga Thaifestivalen ska de nu få ny fart på det som i folkmun gått under namnet Gatufestveckan, den första veckan i juli.

Det känns som om det kan bli en fin mix av marknad och festival där.

Det har inte spikats några program för de övriga festivaler som jag känner till men redan nu känns det bra.

Sensommar har släppt artister i en strid ström den senaste tiden, och visst känns det som att de tänkt på partyt. Hoffmaestro och Movits får sägas motsvara det som Maskinen stod för i fjol. Johnossi kommer att få många att vaja med armarna och sjunga med. Det kommer nog Darin också. Fatta att han typ sålt guld med varenda platta han släppt. Den gamle "Idol"-adepten är större än vad jag tänkte mig.

Sedan är det kul att de lyckats fånga en av de mest spännande artisterna nu, Sabina Ddumba. Hon går i Miriam Bryants, Tove Los och Seinabo Seys upptramapde spår. Vilken talang.

Jag tror att Sensommar kommer att fixa en ännu bättre festival i år. Jag hoppas det i alla fall.

Läs också: Johnossi klar för Sensommar – exklusiv spelning: "Att de väljer oss är kul"

Sundsvall bjuder är inte direkt en festival, men står för underhållning i sommar. Jill Johnson är en bra bokning tycker jag och Molly Sandén lär inte vara mindre populär efter Melodifestivalen. Det jag gillar med de här tisdagskvällarna i juli är att det lokala får plats. Hoppas att det fortsätter så i år.

Vi får inte glömma bort Miriam Bryant på Folkan Waterfront. Hon sålde ut Aveny nyligen och drar förmodligen också en massa publik till Fagerstranden. Hennes röst och personlighet går inte av för hackor.

I veckan blev det klart att Sundsvall Block Party genomförs även i år. Snart får vi se vilka de första bokningarna blir. Spännande.

Läs också: Musikfesten kommer tillbaka i sommar: "Efter två väldigt bra år ska vi försöka växa"

Jag tycker mig också ha sett i flödet att Burefestivalen återkommer i år. Jag var där för första gången förra året och blev förälskad i den opretentiösa festivalen.

Det finns säkert en massa andra härliga fester, konserter och upplevelser i sommar, men de får jag återkomma till. Vi ska njuta av en annalkande vår först.

Läs också: Här är alla nöjesevenemangen du inte får missa i april