Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer fiber och renare skit – här är tekniska nämndens investeringsplan för 2018

Fortsatt satsning på bredbandsutbyggnad och ett nytt avloppsreningsverk i kommunens östra delar. Det är de största posterna i tekniska nämndens investeringsplan för 2018.

Tekniska nämnden vill satsa 10,6 miljoner kronor på bredband nästa år, bland annat i Östra Magdbyn och vid Gissjö. Det framgår av det förslag till investeringsplan som lämnats vidare till nästa politiska nivå.

För Plus-kunder: Tekniska nämndens ordförande i Ånge försvarar kritiserat Servanet: "Inte bara deras fel"

Betydligt mer pengar än så ligger dock under posten "Avloppsreningsprojekt Fränsta-Torpshammar", vilket då i första hand avser det planerade bygget av ett helt nytt reningsverk i Fränsta.

Läs också: Nödvändig satsning på avlopp i Fränsta – kan kosta 70 miljoner kronor

Övriga tunga poster på listan är bland annat 4 miljoner kronor till den snart färdiga spåranslutningen vid omlastningsterminalen, och sanering av vatten- och avloppsledningar för 1,9 miljoner kronor.

För Plus-kunder: Farthindret vid Minervaskolan byggs om: "Går inte att få en bra lösning med bulan kvar"

Lite mindre summor återfinns under gatubelysning, där 200 000 kronor föreslås att läggas på kompletteringar, och så förstås de årligen återkommande 400 000 kronorna till eventuella gång- och cykelvägsprojekt.

För Plus-kunder: Trafikverket planerar gång- och cykelväg – Östavallsbor försiktigt positiva

Totalt uppgår tekniska nämndens investeringsplan för 2018 till 47,7 miljoner kronor.

Driftbudgeten för tekniska nämnden håller sig inom den tilldelade ramen, och även en bit under. Närmare bestämt med 914 700 kronor.

En av posterna som skiljer sig mot för budget 2017 är den för sophämtning. Där väntas kostnaden minska med en kvarts miljon kronor nästa år.

För Plus-kunder: Ånge slutar väga hushållssoporna – inför enhetlig tömningsavgift: "Medför inga nya kostnader"