Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer pengar och bro till Fagervik

Det behövs mer pengar till Fagerviksprojektet.

Ytterligare 3,5 miljoner krävs till den avslutande saneringen.

Dessutom måste det till medel för ett brobygge.

I omgångar har det behövts mer pengar till miljösaneringen i Fagervik. 2010 fick Timrå kommun 16 miljoner kronor i extraanslag och 2011 fick man 5,5 miljoner. Nu föreslår projektgruppen för miljösaneringen i Fagervik att kommunstyrelsen ska godkänna en tilläggansökan på ytterligare 3,5 miljoner kronor från naturvårdsverket. De pengarna ska användas till återställning av området vid Vältbottenvägen och fotbollsfältet. Det arbetet står nu tillfälligt stilla på grund av att pengar saknas.

I området vill projektgruppen även bygga en gångbro över den östra kanalen. På så sätt skulle området knytas ihop på ett bra sätt. Kostnaden för gångbron är beräknad till 700 000 kronor och är inte statsbidragsfinansierad. Det är ett frivilligt åtagande från Timrå kommun för att göra anläggningen mer komplett. Invigningen av det miljösanerade området i Fagervik är planerad att ske den 1 september och tills dess räknar man med att bron ska vara klar.