Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meteorologens besked: "Fortsatt blötsnö och slask resten av sportlovet"

Blötsnö och slask.
Sportlovsvädret resten av veckan blir inget vidare.
– Snön fortsätter smälta bort, säger meteorologen Christoffer Hallgren.

Annons

Det har snöat hyfsat bra i januari och februari för den som är förtjust i vintersport. Men lagom till sportlovsveckan sviker vädergudarna.

De senaste dagarna har det fallit blötsnö blandat med regn i Sundsvallsområdet, ett bakhalt, slaskigt och allmänt tråkigt väder för skidåkning och pulkabackar.

Och det ser inte ut att bli bättre resten av veckan.

– Det ser ut som att temperaturerna kommer att ligga på upp till två plusgrader dagtid den här veckan, vilket betyder att det är varmare än normalt och att snön kommer att fortsätta smälta bort, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Vintern i Sundsvallsområdet är inte vad den brukade vara. Medeltemperaturen hittills i mars är omkring tre grader varmare än den brukade vara den här månaden mellan åren 1961 och 1990.

Tre grader kan låta som lite, men om temperaturen dagtid är två plusgrader istället för en minusgrad får vi blötsnö, slask och regn i stället för stabilt vinterväder.

Alla sportlovsfirare är dock inte ledsna. Den som inte har något emot lite slask i skidspåret kan trivas utomhus ändå. Emellanåt kommer solen att titta fram och ge än mer värme. Enligt vädersajten yr.no blir slutet på helgen och början av nästa vecka osedvanligt varm för årstiden, med temperaturer på upp till åtta plusgrader.

Läs mer:

Ostadigt väder på sportlovet – då är solchanserna bäst

Sportlovsaktiviteter i Medelpad – läs hela listan

Sportlovsaktivitet - Friluft, idrott, rundvandring och historia