Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miamipolisen vill bojkotta Beyoncé

Ett fackförbund inom polisen i Miami uppmanar till en polisbojkott av r'n'b-stjärnan Beyoncés konsert i staden den 26 april, skriver The Guardian.

Annons

"Beyoncé försöker splittra det amerikanska folket genom att visa sitt stöd för Svarta pantrarna. Hennes antipolisiära budskap visar också att hon inte stöder brottsbekämpande myndigheter", skriver Javier Ortiz, ordförande i Miami Fraternal Order of Police, i ett uttalande.

Ortiz vänder sig mot Beyoncés uppträdande i halvtidspausen av NFL-finalen Superbowl och musikvideon till hennes nya singel "Formation", i vilken bland annat budskapet "sluta skjut ihjäl oss" syns.

Han får medhåll av Ed Mullins, ordförande i polisfacket New York's Sergeants Benevolent Association, som säger att Beyoncé "måste sluta framställa poliser som skurkar". (TT)