Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Micael Eriksson tänker putsa svenska rekordet

Nolbykillen Micael Eriksson tävlar i helgens dragracingtävlingar på Sättnabanan i sin Pontiac Firebird från 1973.

Efter förra deltävlingen i Scandinavian Dragracing Serie slog han sitt personbästa – nu siktar han på det nationella rekordet.

– Målet är att putsa det svenska rekordet, jag siktar på att köra på 8,30, säger Eriksson.

Annons

Inför helgens NHK National på strippen i Sättna laddar SHRA Sundsvalls Micael Eriksson upp med att skruva till de sista muttrarna innan tävlingarna drar igång i dag.

– Jag siktar på att slå personbästat, som är på 8,56 sekunder vilket också är det svenska rekordet.

Själv har han tävlat i 18 år och följer serien SDS, en tävling som består av sex olika deltävlingar runt om i Sverige. Den första, och senaste, var i Malmö där teamet fick köra bilen oprövad.

– Det gick inte sådär jättebra placeringsmässigt, men jag slog åtminstone personbästa vilket jag är nöjd med, säger Eriksson.

Han tillhör stallet Team Pontiac Racing Sweden och tävlar med en Firebird från -73, vilken han kör med orginalmotor och har inte följt "de flesta" som bytt till en motor från Chevrolet.

– Vi blir inte lika konkurrenskraftiga eftersom vi kör med orginalmotor, men vi vill behålla den i sitt ursprungliga skick, förklarar han.

Även stallkompisen Micke Westrin har planerat att dra iväg snabbt på dragracingbanan. Han ställer upp för femte året i rad, i samma klass.

– Jag har kört mycket streetrace, jag vann ett gatrace här i höstas – Street open i samma bil som jag ska köra i dag, Pontiac Transam från -69.

SHRA var under gårdagen i full färd med att rusta upp det sista inför helgens deltävling i NHK National.

Tävlingen har körts i tio år på raken – sedan klubben köpte banan och har som tradition haft dåligt flyt med vädergudarna. Helgens väderleksrapporter skvallrar om att även denna helg blir vattentät.

Men nästa år ska tävlingshelgen flyttas.

– Det är dock inte på grund av regnet, det är EM på Tierp och nästa år är det samma helg som vår tävling och då måste vi flytta på oss, säger SHRA Sundsvall:s ordförande Tommy Edström.

– Intresset är lite mindre i år, bara 120 team mot för i fjol då det nästan var 200 här. Men överlag har sporten minskat, säger han.

NHK i Sättna är den andra deltävlingen i årets Scandinavian Dragracing Serie, i augusti körs den femte av sex på samma bana i Sundsvallsskogarna.