Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michael Nyqvist i film om flyktingkrisen

Michael Nyqvists nästa jobb: en film om flyktingkrisen. Den ännu odöpta filmen regisseras av fransyskan Nathalie Marchak, och Nyqvist ska spela en läkare som arbetar för Läkare utan gränser.

Annons

– Det är ett oerhört starkt manus. Och killen jag spelar har verkligen inga gränser, säger Nyqvist till TT.

Han befinner sig på filmfestivalen i Berlin för att tillsammans med bland andra Pernilla August presentera filmen "Den allvarsamma leken", där han spelar en journalist. Framför sig har han nu, förutom den franska filmen, även en filminspelning i Finland och en i USA.

– Jag är väldigt engagerad i flyktingkrisen och nu börjar rösterna om den komma. Vi ska göra filmen i Marocko med inspelningsstart i april, men den utspelas inte i något specifikt land utan någonstans i Nordafrika.

– Det kommer att bli en mycket tung och sann film. Den kommer bland annat att ta upp hur ett hus med kvinnor som inte kunde åka över havet gjordes om till bordell. Det är en väldigt cynisk världsbild som den visar fram.