Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Midlanda nytt postnav

Den 1 juli nästa år blir Midlanda navet för postflyget i Sverige. Man tar då över Jönköpings roll.

– Det är förstås väldigt roligt att Posten vill satsa på Sundsvall, säger flygplatschefen Frank Olofsson.

I dag har Midlanda ett postflyg till Stockholm och ett till Jönköping tur och retur per dygn. Men till sommaren fördubblas trafiken.

– Då får vi också en tur från Umeå till Midlanda. Här sker omlastning och sedan går den vidare till Malmö, där flyget vänder för att göra samma resa åt andra hållet, berättar Frank Olofsson.

Att Posten flyttar sitt nav till Sundsvall är för att få ett bättre flöde.

– För Midlanda betyder det mer inkomster i form av start- och landningsavgifter. Dessutom kommer planen att tanka här. Så det här är jättebra för vår del, säger Frank Olofsson.

Mycket talar dessutom för att Midlanda blir en av de cirka tio flygplatser i landet som från årsskiftet ska kunna ta emot ambulansflyg med kort varsel, för transporter till eller från Sundsvall.

– Det innebär att vi ska kunna öppna flygplatsen inom en timme när som helst på dygnet. Har det precis snöat kan det få ta lite längre, berättar Frank Olofsson.

Den utredning som Transportstyrelsen gjort har lämnat två förslag.

– Midlanda är med i båda förslagen, så det ser lovande ut. Nu väntar vi bara på ett besked från regeringen och det lär komma rätt snart, säger Frank Olofsson.

Han tror att man möjligen behöver förstärka med en anställd i så fall, men i stort sätt ska man klara båda förändringarna med befintlig personal.