Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mighty Dronts inför årets största match: "Det finns inget finare än att spela för äran"

Mighty Dronts laddar för slutspel i Local Hockey League nästa vecka, men redan på lördag väntar årets mest spektakulära match.
– Det kommer säkert att hetta till lite och bli lite smågrinigt när det står så mycket på spel. Det finns inget finare än att spela för äran, säger Mighty Dronts lagkapten Emanuel Granlund inför matchen mot The Lightnings.

Emanuel Granlund har mycket att stå i med förberedelser inför matchen när Sporten når honom under torsdagen.

– Jag är både materialare, coach, kapten, lagledare och allt möjligt.

– Senaste ordern som gick ut till laget var slipstvång, så jag har redan fått sms om det finns både slips och finskor att låna.

– Det gäller att man delegerar, men när man är kontrollfreak är det svårt, säger Granlund med ett skratt.

TV: De möts i årets mest spektakulära match – så laddar Mighty Dronts

Mighty Dronts bildades i Sundsvall 2012 av ett kompisgäng där kärnan på cirka 15 spelare varit intakt sedan dess.

– Vi värvar inte på hockeykunskaper utan mer på om det är bra människor som vill bidra till att ha kul och trevligt med varandra, berättar Granlund.

2013 startades Local Hockey League, där årets slutspelet väntar nästa helg. Som uppladdning inför slutspelet väntar matchen i Alfta i Hälsingland på lördag, mot The Lightnings.

– Det var The Lightnings som hittade igen oss när de såg en liten artikel i Café om oss vid den här tiden i fjol där rubriken var "Sveriges sämsta hockeylag". Då tog de kontakt med oss och så lyckades vi styra ihop en "skills competition" hos oss i höstas.

Där började planerna smidas inför matchen som nu blir verklighet.

Blir det här en form av allstarmatch mellan Sveriges sämsta hockeylag då?

– (Skratt) Det skulle man nog kunna säga. Det är kanske inte de bästa spelarna, men vi är nog Sveriges bästa lag om man definierar lag som en grupp som samarbetar mot ett gemensamt mål. Så vi är nog världens sämsta samtidigt som vi är världens bästa lag.

Läs också: Fenomenet The Lightnings bjuder på show i Alfta: "Det ska vara som NHL fast på vårt vis"

The Lightnings ingår inte i Local Hockey League och det finns därför ingen historia mellan lagen som väcker känslor, men matchen har ändå stor betydelse för båda lagen.

– Det är klart att det är en rivalitet men med glimten i ögat. Vi har inga intentioner på att åka ner och få storstryk. Nu har de till och med tagit in elitseriekompetens genom Daniel Casselståhl, men det är inget som skrämmer bort en dront. Vi är så dumma att vi inte blir rädd får sådant, säger Granlund.

– Det kommer säkert att hetta till lite och bli lite smågrinigt när det står så mycket på spel. Det finns inget finare än att spela för äran, säger Granlund.

Den slipsbeprydda truppen åker till Alfta på lördag, där arrangemanget väntas locka storpublik.

– Vi ser framför oss ett fullsatt Alfta Garden med några drontar som följer med och stöttar oss. Själva inramningen blir en kul grej, men det är matchen som är huvudsaken för oss. Det här är ett perfekt tillfälle att bibehålla den goda formen vi visat på slutet inför slutspelet.

Granlund menar att hans trupp är väl förberedd inför uppgiften och redo för fight.

– Jag har tre riktigt bra formationer. Jag är övertygad om att Jesper Larsson och Erik Lund kommer att göra stort avtryck i matchen, sen är Fisken (Daniel Östlund) i mål i storform.

Läs också: Från lek på uterinkar till egen liga

Om matchen kommer bli ett årligt återkommande inslag är ännu oklart, men enligt Granlund finns inga gränser för hur stort evenemanget kan bli.

– Vi strävar efter att utveckla den här verksamheten och göra det ännu större och bättre nästa år. Det kanske blir som Icebreakers, att vi åker runt i hela landet och spelar. Det kan bli hur stort som helst.