Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket bestrider avtalsbrott – vill inte betala för asylfartyget Ocean Gala

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Migrationsverket kom i fredags in med svaromål till Norrköpings tingsrätt mot stämningsansökan från Floating Accommodation. Företaget har krävt 250 miljoner i ersättning för att man ställde kryssningsfartyget Ocean Gala till verkets förfogande som asylboende. Men Migrationsverket vill inte betala något.

För Plus-kunder: Ocean Gala ligger i danska Esbjerg – oklart när skadestånd prövas i rättegång

I september skickade Floating Accommodation Sweden AB in en stämningsansökan på 88 sidor till Norrköpings tingsrätt.

I stämningsansökan menar företaget att Migrationsverket har fel om att bolaget inte har uppfyllt de krav som står i kontrakter och menar på att Migrationsverkets agerande utgör avtalsbrott.

Läs också: Asylfartyget Ocean Gala lämnar Utansjö hamn: "Det känns för jävligt hur de behandlat oss"

"Migrationsverkets agerande utgör avtalsbrott från Migrationsverkets sida för vilket Migrationsverket är skadeståndsskyldig mot Floating" står det i stämningsansökan. Skadan ska uppgå till minst 250 miljoner kronor minus en del kostnadsbesparingar från bolagets sida" står det i stämningsansökan.

Läs också: Ocean Gala har lämnat Utansjö hamn – se reprisen av vår livesändning här

Migrationsverket lämnade i fredags in ett svar på Floating Accommodation Sweden ABs stämningsansökan till Norrköpings tingsrätt, där man i svaromålet bestrider samtliga yrkanden. – Då det pågår en juridisk process vill vi i dagsläget inte kommentera detta. Vår ståndpunkt finns väl beskriven i det svaromål som lämnats in till tingsrätten, säger Migrationsverkets tillförordnade kommunikationsdirektör Fredrik Bengtsson i ett pressmeddelande.