Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket bestrider avtalsbrott – vill inte betala för asylfartyget Ocean Gala

Artikel 38 av 48
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Migrationsverket kom i fredags in med svaromål till Norrköpings tingsrätt mot stämningsansökan från Floating Accommodation. Företaget har krävt 250 miljoner i ersättning för att man ställde kryssningsfartyget Ocean Gala till verkets förfogande som asylboende. Men Migrationsverket vill inte betala något.

Annons

För Plus-kunder: Ocean Gala ligger i danska Esbjerg – oklart när skadestånd prövas i rättegång

I september skickade Floating Accommodation Sweden AB in en stämningsansökan på 88 sidor till Norrköpings tingsrätt.

I stämningsansökan menar företaget att Migrationsverket har fel om att bolaget inte har uppfyllt de krav som står i kontrakter och menar på att Migrationsverkets agerande utgör avtalsbrott.

Läs också: Asylfartyget Ocean Gala lämnar Utansjö hamn: "Det känns för jävligt hur de behandlat oss"

"Migrationsverkets agerande utgör avtalsbrott från Migrationsverkets sida för vilket Migrationsverket är skadeståndsskyldig mot Floating" står det i stämningsansökan. Skadan ska uppgå till minst 250 miljoner kronor minus en del kostnadsbesparingar från bolagets sida" står det i stämningsansökan.

Läs också: Ocean Gala har lämnat Utansjö hamn – se reprisen av vår livesändning här

Migrationsverket lämnade i fredags in ett svar på Floating Accommodation Sweden ABs stämningsansökan till Norrköpings tingsrätt, där man i svaromålet bestrider samtliga yrkanden. – Då det pågår en juridisk process vill vi i dagsläget inte kommentera detta. Vår ståndpunkt finns väl beskriven i det svaromål som lämnats in till tingsrätten, säger Migrationsverkets tillförordnade kommunikationsdirektör Fredrik Bengtsson i ett pressmeddelande.