Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket varslar – över 70 personer i Västernorrland berörs

Över 300 medarbetare varslas från Migrationsverkets fyra nordligaste län. För Västernorrlands del berörs 60 årsarbeten – vilket motsvarar omkring 72 medarbetare.
– Hur många personer som i slutänden kommer att sägas upp är för tidigt att uttrycka. Det kommer förhandlingar på central nivå att visa, säger regionchef Håkan Hansi, i ett pressmeddelande.

Annons

Precis som Sundsvalls Tidning tidigare har berättat så försvinner nu flera tjänster från Migrationsverket.

För Plus-kunder (uppföljning): Regionchefen om varslet på Migrationsverket – alldeles innan jul: "Stor förändring för många"

Totalt är det 260 årsarbeten inom Migrationsverket region Nord som berörs. Det motsvarar cirka 312 medarbetare. Det är Norrbottens län, Västerbottens län, Jämtlands län och Västernorrlands län som ingår i region Nord.

För Västernorrlands räkning är det 60 årsarbeten som varslas, vilket motsvarar omkring 72 personer.

Två mottagningsenheter i Sundsvall kommer avvecklas och i Kramfors avvecklas en mottagningsenhet. I länet avvecklas också ett antal tillfälliga anläggningsboenden enligt tidigare planer.

– Det är viktigt att poängtera att region Nord, liksom hela Migrationsverket, arbetar med omställning över tid. Vi ser över var, när och hur mycket regionen behöver dra ner i olika faser, säger Håkan Hansi.

Migrationsverket har i dag totalt cirka 2 000 medarbetare inom asylprövningen och 1 900 medarbetare inom mottagningen. I december 2018 är avsikten att antalet ska ha minskat till 770 medarbetare inom asylprövningen och 900 inom mottagningen.

För Plus-kunder: 

Från november: Migrationsverket i Sundsvall bantas kraftigt – många tjänster försvinner

Från oktober: Inte bara ägarna som drabbas om Migrationsverket lämnar Ånge kommun

Från november: Asylboendet Ångebyn avvecklas – stänger om några veckor

Från oktober: Osäker framtid för flyktingboendena i Ånge kommun – kan komma att avvecklas inom kort