Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mikael Skillt döms för våldsamt upplopp

Den tidigare ledaren i Norrland för Svenska motståndsrörelsen, Mikael Skillt, dömdes i dag av Solna tingsrätt för våldsamt upplopp.

Brottet begick i samband med ett derby mellan Djurgården och AIK i april 2011.

Annons

Det var när två civilklädda poliser grep en man som var i samma sällskap som Mikael Skillt och en till man sprang dit och trängde sig emellan polisen och den gripne.

Mikael Skillts förklaring var att han inte hade insett att det var poliser som gett sig på mannen med batong och därför ingripit.

Men tingsrätten bedömde det inte som sannolikt att han inte skulle ha förstått det.

Eftersom det var fler människor som strömmade till så bedömdes det vara ett upplopp, även fler poliser kom till platsen.

Mikael Skillt var anklagad för våldsamt upplopp, främjande av flykt och hot mot tjänsteman, men bara det förstnämnda kunde styrkas ansåg rätten.

Han fick en villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. Mikael Skillt dömdes i Sundsvalls tingsrätt 2009 för skadegörelse och olaga hot till fängelse i två månader.

Den man polisen grep först dömdes för förberedelse till misshandel eftersom han hade plockat på sig sten innan matchen, försök till våld mot tjänsteman för att han slagit ett knytnävsslag som polisen det riktades mot kunde parera samt narkotikabrott. Även han fick samhällstjänst i 80 timmar och skyddstillsyn.

Den tredje mannen fick straffet inbakat i en fängelsedom som han avtjänar.

Tidigare artiklar:

Sundsvallsbo förbjuds att gå på hockey och fotboll

Motstånd mot Motståndsrörelsens patruller

Kampanj kan vara försök att nyrekrytera

Annons