Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Militär närvaro i Matfors när skolelever gav sig ut i skogen

Göra upp eld, överleva och bygga vindskydd stod med på schemat när Matforselever gav sig ut på en annorlunda friluftsdag. Dessutom ingick bandvagnsåkning.

LÄS MER: Stor militärövning i centrala Sundsvall – 400 soldater ska återta stadskärnan

Friluftsdagen arrangerades som ett samarbete mellan skolan och Hemvärnet för att öka elevernas kunskap kring totalförsvarets verksamhet och yrken inom försvarsmakten samtidigt som de får en ökad kunskap inom friluftsliv och överlevnad.

– Vi har bjudit in Hemvärnet som tillsammans med skolans personal kommer att lära eleverna att göra upp eld, bygga vindskydd, spåra och anordna skallgångskedjor, säger Niclas Östlund, studie- och yrkesvägledare på Matfors skola.

Inne i hemvärnets tält övar Josephine Eriksson och Sally Hessling att lägga förband på varandra. Dagens aktiviteter har gett tjejerna en fördjupad kunskap i hur man överlever i skog och natur. Och roligast under dagen?

– Att få lära sig om sjukvården, säger Sally Hessling.

LÄS MER: Här är nya planen för att rädda skolan – chefer tvingas söka om sina jobb