Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljardavtal till Norrlandsfonden – öppnar nya möjligheter för länets företag

Nya möjligheter till finansiering blir snart aktuella för företag i hela Västernorrland.
Norrlandsfonden har slutit miljardavtal med Europeiska investeringsfonden, EIF.

Annons

Det tvååriga garantiavtalet, som tecknas under måndagen, ger Norrlandsfonden chansen att bli mer offensiv i sin finansiering av innovativa tillväxtföretag.

– De norrländska företagen kan genom detta initiativ genomföra satsningar på uppskattningsvis en halv miljard kronor de kommande två åren. Vi mobiliserar nu för att fler växande innovativa företag kommer att attraheras av vårt erbjudande och räknar med en ökning av utlåningen med minst 20 procent, säger Lars-Olov Söderström, vd för Norrlandsfonden, i ett pressmeddelande.

Pengarna ska kunna hjälpa små svenska företag att utveckla sina verksamheter och få dem att växa.

– Vi måste kunna erbjuda goda förutsättningar till innovativa företag inom både industri och tjänstesektorn för att kunna skapa högproduktiva och konkurrenskraftiga jobb. I det arbetet är finansieringsmöjligheterna oerhört viktiga, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg i pressmeddelandet.

Bidragen går även till företag i Norr- och Västerbotten samt i Jämtlands och Gävleborgs län.