Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljödomstolen kräver att fordonsvrak fraktas bort

En fastighetsägare i kommunens västra delar ska städa bort de gamla fordonsvrak och bildelar som finns på tomten.

Annons

Det slår mark- och miljödomstolen fast, som därmed gör samma bedömning som Ånge kommun och länsstyrelsen tidigare gjort i ärendet som har sin början i mars 2014.

Fastighetsägaren valde efter länsstyrelsens beslut att ta frågan vidare för prövning i mark- och miljödomstolen, då en mer avskild yta börjat iordningsställas för de fordonsvrak och delar som man tror kommer att användas inom ramen för den motorsport som flera i familjen utövar.

Argumenten har dock inte medfört något annat ställningstagande från domstolens sida, vilket betyder att fastighetsägaren nu har tre månader på sig att följa de krav som ställts i föreläggandet om städning och redovisning av hur skrotet har omhändertagits.

Som ST tidigare berättat pågår också ytterligare ärenden i kommunens västra delar, där fastighetsägare har uppmanats att rensa sina fastigheter på fordonsdelar och gamla bilvrak.