Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner till Haverö kan bli verklighet

2,4 miljoner kronor kan det bli i bygdemedel till Haverö om Eolus bygger de tolv planerade vindkraftverken i Holmsjöåsen.

Annons

De medel som Eolus är beredd att betala i bygdemedel ska gå direkt till ändamål i verkens omedelbara närhet för att åstadkomma en tydlig och konkret koppling mellan verken och bygdens utveckling, skriver företaget till kommunstyrelsen i Ånge.

Företaget ger också exempel i sin skrivelse på var ersättningen - 10 000 kronor per verk och år under 20 år - skulle kunna satsas. Kölsillre handel, byabussen, Eldnäsets flottningsmuseum eller Haverö hembygdsgård är sådana exempel.

Ersättningen kan också betalas ut i förskott för att stötta något projekt som punktinsats. Företaget uppmanar nu Ånge kommun att vara kreativa och aktiva och komma med förslag till lösningar för att betala ut bygdemedel.