Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonstämning mot Fläsian Camping slutade i förlikning

Norrmalms Byggs miljonstämning mot Fläsian Camping & Stugor har nu slutat i förlikning.
– Jag förlorade visserligen mycket pengar, men det är samtidigt skönt att det är över, säger Nicklas Myhrberg, som äger byggföretaget.

Annons

Det är nästan två och ett halvt år sedan han lämnade in en stämningsansökan till tingsrätten i Sundsvall.

Detta för att få ut sitt krav på nära två miljoner kronor för byggjobb som företaget hade utfört åt Fläsian camping och dess ägare Bernt Östling.

ST har tidigare berättat om den långdragna processen.

– Det är otroligt att allt tar så lång tid. Jag hade egentligen bestämt mig att inte gå med på förlikning, men min advokat rådde mig att ändå göra det. För hade jag drivit det till rättegång, så hade domen förmodligen överklagats och i slutänden vet jag inte hur mycket jag hade fått ut i alla fall. Likadant om Fläsian Camping skulle gå i konkurs, resonerar Nicklas Myhrberg.

Vad förlikningen resulterade i vill han inte uppge.

– Men jag gör en rejäl förlust.

Den första betalningen ska Norrmalms Bygg få senast den 30 november och efter sju månader ska beloppet vara slutbetalt.

För Norrmalms Bygg innebar den uteblivna betalningen en svår ekonomisk situation, bolaget redovisade en förlust för 2013.

– Men vi har ändå klarat oss. Jag har drivit företaget i 21 år och hade bestämt mig för att Fläsian inte skulle få mig att lägga ner. Och vi har klarat den här tiden utan en enda betalningsanmärkning, det är jag väldigt glad för, säger Nicklas Myhrberg.

I dag har byggföretaget dessutom större omsättning än man hade för två och ett halvt år sedan.

– Vi har haft mycket jobb hela tiden och nu är det hur mycket som helst. Att man kunnat jobba så många timmar under den här perioden har varit räddningen, menar Nicklas Myhrberg.

Bland gamla fordringar på Fläsian Camping finns fortsatt cirka 200 000 kronor som företaget Byggbeslag har. Där pågår fortfarande korrespondens mellan advokaterna.