Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Min bror tynar bort – kommunen måste ta vår oro på allvar

Min bror får inte den hjälp han behöver på sitt gruppboende. Det har pågått så länge att det bryter ner både honom och hela vår familj. Han är en fantastisk kille med speciella behov och förmågor som nu under tio års tid försökt anpassa sig till diverse olika boenden och personal som han erbjudits via LSS.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har kämpat med såväl byråkrati och ovilja som mycket trevlig och kompetent personal med vilja att göra bra saker. De senaste åren har dock hans liv blivit helt omänskligt. Både hans fysiska och mentala hälsa är hotad. Avmagring, tandlossning, depression, förtvivlan och rädsla genomsyrar hans dagar i boendet som blivit en stor olägenhet.

Efter år av oro för oss anhöriga, och efter allt detta lidande för min bror har vi nu gjort ytterligare en orosanmälan. De andra anmälningarna har tyvärr inte gett de förändringar och den kontinuitet i insatser som behövts, mycket beroende av brist på resurser och rätt personal. Vi kräver att Sundsvalls kommun tar orosanmälningar på fullaste allvar och skapar de resurser som behövs för att ta hand om samhällets mest utsatta på ett värdigt sätt. Vi vet att vi inte är ensamma om oron för en anhörig och vill se en förändring för alla de som kommer i kläm mellan ekonomi och verklighet när lagar och regler ska tillämpas.

Ett samhälle blir aldrig bättre än hur vi behandlar varandra.

K. Öjdal

Läs också:

Nytt gruppboende står färdigt i Sundsvall

Kroniskt sjuka borde inse vilken belastning de är för samhället

Vi väntar fortfarande på att regeringen ska ta LSS på allvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel